Home • Informatii utile • Informatii utile

Informaţii utile

1. Inducţia - un mod inovativ de a găti

Inducţia este o metodă veritabilă, unică şi revoluţionară de gătit. Coacerea prin inducţie, contrar metodelor tradiţionale de coacere (care contează pe suprafaţa plitei pentru a obţine căldura de la gaz sau de la arzătoarele electrice), încălzeşte direct vasul folosit. Sub suprafaţa plitei se află nişte inductoare magnetice care induc curenţi de înaltă frecvenţă în vasul metalic aşezat deasupra. Acest fenomen încălzeşte direct vasul, şi nu suprafaţa plitei.

Plitele cu inducţie sunt astăzi cele mai sigure aparate de gătit. Căldura se dezvoltă doar în vas, suprafaţa plitei rămânând aproape rece. Inducţia este nu numai un mod sigur de gătit, dar este şi un sistem de economisire a energiei. Astfel, vei găti mai rapid, mai sigur şi mai curat (prin evitarea încrustării stropilor din procesul de coacere pe suprafaţa plitei care rămâne rece) decât utilizând orice altă sursă de energie disponibilă. De la foc lent la fierbere în câteva secunde, inducţia îţi va oferi la îndemână un control total asupra coacerii.

 

2. Cu ce se curăţă chiuveta din Fragranite?

Chiuvetele Franke din fragranite sunt realizate din materiale care sunt rezistente la pete, cu condiţia să fie curăţate corect şi cu un produs de curăţare corespunzător. Studiile au indicat că petele pe chiuvetele din materiale sintetice sunt mult mai frecvente în zonele cu apă dură, deoarece calcarul aderă la suprafaţa chiuvetei şi se pătează de la cafea, ceai etc. Astfel, petele se formează pe depunerile de calcar şi nu pe materialul din care este realizată chiuveta.

Una dintre cele mai bune modalităţi de întreţinere a chiuvetei din material sintetic este curăţarea cu pastă Franke. Pasta trebuie aplicată pe chiuvetă, apoi frecaţi cu buretele livrat împreuna cu pasta (buretele trebuie să fie uşor umezit). Se lasă pasta să acţioneze câteva minute, după care se clăteşte bine cu apă. Dacă vei curăţa periodic chiuveta în acest mod, nu se vor mai forma depozite de calcar şi suprafaţa chiuvetei se va menţine curată. După curăţare şi clătire se recomandă îndepărtarea urmelor de apă prin ştergerea chiuvetei cu un material uscat, moale.


©2010 www.euromobililux.ro. All rights reserved.               Webdesign:         Gazduire:         Promovare: